Wat voor een hardloopschoen kies jij?

0
706

Hou je ook zo van hardlopen, of ben je meer een terras type? Natuurlijk weet iedereen dat hardlopen gezond is en dat je er veel energie en een goede conditie van krijgt. Het maakt niet uit of de zon schijnt, het waait of dat het regent. Als je rent, kom je in een heerlijke flow. Lekker in de buitenlucht, of op een loopband in de sportschool. Natuurlijk moeten hardloopschoenen goed en comfortabel zitten, maar je wil er ook een beetje leuk uit zien. Hierbij twee hardloopschoenen in het zonnetje gezet, een model van Nike en eentje van Asics. Misschien krijg je door deze fleurige schoenen nog meer zin in hardlopen.

Leuker hardlopen op mooie schoenen

Met meer dan dertig jaar ervaring zijn Nike en Asics allebei legendes in de hardloopwereld. Schoenen die in de loop van de jaren zijn geperfectioneerd. De Nike Pegasus is een allround hardloopschoen die licht, snel en comfortabel is. Door de dubbele zoom units heb je een superieure demping, wat erg belangrijk is bij het hardlopen. Het model werd voor het eerst geïntroduceerd in 1982 rondom de New York City Matathon. En was meteen favoriet. Niet voor niets één van de best verkochte hardloopschoenen van Nike. De Asics GT 2000 is voorzien van FlyteFoam demping voor extra veerkracht en een zachte gel demping in de voorvoet. Ideaal voor het lopen van lange afstanden op verharde wegen. Voor meer duurzaamheid is de schoen voorzien van een verstevigde hielkap. Beide schoenen zijn verkrijgbaar in opvallende kleuren. Zo is het niet alleen een fijne schoen om mee hard te lopen, maar kan je ze ook prima in je vrije tijd dragen. Dubbel plezier van je aankoop dus.

Niet alleen voor hardlopen

Hardloopschoenen zijn zeker niet alleen meer voor het hardlopen. Als je niet zo'n hardloper bent, maar liever door de stad loopt om uiteindelijk te eindigen op een terrasje, kan dat natuurlijk ook. Ze zijn prima voor het dagelijks gebruik en zeker niet alleen voor onder je sportoutfit. Draag ze eens onder je spijkerbroek, je chino of je rokje. Hoe dan ook, running shoes zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Of je nu een beginner, expert of een gewone wandelaar bent, de Nike Pegasus en de Asics GT 2000 zijn top schoenen. Je hebt er absoluut lang en veel plezier van, het hele jaar door. Just do it, keep running.