Wat kun je doen om sneller te herstellen van een blessure?

0
661

Als je een fanatiek sporter bent, is de kans groot dat je wel eens te maken hebt gehad met een blessure. Dit hoort een beetje bij het sporten, maar toch is het erg vervelend. Natuurlijk wil jij zo snel mogelijk weer kunnen sporten en daarom is het van belang dat je er alles aan doet om zo snel mogelijk te herstellen. Dat is waarschijnlijk geen nieuws, maar het is in de praktijk toch vaak zo dat mensen er niet alles aan doen om zo snel mogelijk te genezen. Natuurlijk is dit ook niet verplicht, maar uiteindelijk is het voor jou simpelweg een stuk fijner. 

Je kunt dan immers weer snel verder gaan met sporten, wat niet mogelijk is als je geblesseerd bent. Wat je moet doen om sneller beter te worden is erg verschillend. Dit is voornamelijk afhankelijk van wat voor blessure je hebt opgelopen. Als je je enkel hebt gebroken, moet je hele andere maatregelen nemen dan wanneer je arm bijvoorbeeld uit de kom is. Daarom is het verstandig om vooral goed te kijken naar je eigen situatie. Ook is het in de meeste gevallen aan te raden om in ieder geval even langs te gaan bij een medisch specialist. Zo weet je in ieder geval zeker wat voor blessure je hebt en kun je advies krijgen over hoe je het revalidatietraject in moet zetten. 

Ga langs bij de fysio

Het is bij de meeste blessures aan te raden om even langs te gaan bij de fysio. Deze kan je namelijk helpen bij het stellen van een diagnose, maar vooral bij het vinden van een oplossing. Vaak krijg je van de fysio bepaalde oefeningen mee die je thuis moet gaan doen. Ook kan het zo zijn dat je regelmatig langs moet komen bij de fysio om samen bepaalde oefeningen of testjes te doen. Dit is erg nuttig aangezien je hierdoor het deel van je lichaam waaraan je geblesseerd bent traint, wat weer bijdraagt aan een sneller herstel. 

Tape jezelf in als je weer gaat sporten

Als je ver genoeg in het revalidatietraject bent, komt het moment dat je weer kunt gaan sporten. Het is dan erg belangrijk om gebruik te maken van tape. Hierbij gaat het uiteraard niet om ducttape, maar om tape die je spieren en pezen ondersteunen bij het bewegen. Er zijn erg veel verschillende soorten tape die je hiervoor kunt gebruiken. Het is aan te raden om advies te vragen aan je fysio. Deze kan je namelijk precies vertellen welke tape je het best kunt kopen. Je kunt dan eens tussen het assortiment van CureTape kijken of zij deze tape aanbieden.