Blogs in de spotlight:

Een fijn mooi gazon doe je zo

De geur van versgemaaid gras of grassprietjes die onder...

Gezonde en gemakkelijke maaltijden aan huis geleverd

Het kan lastig zijn om elke dag gezonde maaltijden...

Waarom heeft feyenoord zo veel fans?

De Nederlandse voetbalclub Feyenoord heeft al sinds jaar en...

Wat kun je doen om sneller te herstellen van een blessure?

Als je een fanatiek sporter bent, is de kans groot dat je wel eens te maken hebt gehad met een blessure. Dit hoort een beetje bij het sporten, maar toch is het erg vervelend. Natuurlijk wil jij zo snel mogelijk weer kunnen sporten en daarom is het van belang dat je er alles aan doet om zo snel mogelijk te herstellen. Dat is waarschijnlijk geen nieuws, maar het is in de praktijk toch vaak zo dat mensen er niet alles aan doen om zo snel mogelijk te genezen. Natuurlijk is dit ook niet verplicht, maar uiteindelijk is het voor jou simpelweg een stuk fijner. 

Je kunt dan immers weer snel verder gaan met sporten, wat niet mogelijk is als je geblesseerd bent. Wat je moet doen om sneller beter te worden is erg verschillend. Dit is voornamelijk afhankelijk van wat voor blessure je hebt opgelopen. Als je je enkel hebt gebroken, moet je hele andere maatregelen nemen dan wanneer je arm bijvoorbeeld uit de kom is. Daarom is het verstandig om vooral goed te kijken naar je eigen situatie. Ook is het in de meeste gevallen aan te raden om in ieder geval even langs te gaan bij een medisch specialist. Zo weet je in ieder geval zeker wat voor blessure je hebt en kun je advies krijgen over hoe je het revalidatietraject in moet zetten. 

Ga langs bij de fysio

Het is bij de meeste blessures aan te raden om even langs te gaan bij de fysio. Deze kan je namelijk helpen bij het stellen van een diagnose, maar vooral bij het vinden van een oplossing. Vaak krijg je van de fysio bepaalde oefeningen mee die je thuis moet gaan doen. Ook kan het zo zijn dat je regelmatig langs moet komen bij de fysio om samen bepaalde oefeningen of testjes te doen. Dit is erg nuttig aangezien je hierdoor het deel van je lichaam waaraan je geblesseerd bent traint, wat weer bijdraagt aan een sneller herstel. 

Tape jezelf in als je weer gaat sporten

Als je ver genoeg in het revalidatietraject bent, komt het moment dat je weer kunt gaan sporten. Het is dan erg belangrijk om gebruik te maken van tape. Hierbij gaat het uiteraard niet om ducttape, maar om tape die je spieren en pezen ondersteunen bij het bewegen. Er zijn erg veel verschillende soorten tape die je hiervoor kunt gebruiken. Het is aan te raden om advies te vragen aan je fysio. Deze kan je namelijk precies vertellen welke tape je het best kunt kopen. Je kunt dan eens tussen het assortiment van CureTape kijken of zij deze tape aanbieden.

Recente blogs

Een fijn mooi gazon doe je zo

De geur van versgemaaid gras of grassprietjes die onder...

Gezonde en gemakkelijke maaltijden aan huis geleverd

Het kan lastig zijn om elke dag gezonde maaltijden...

Waarom heeft feyenoord zo veel fans?

De Nederlandse voetbalclub Feyenoord heeft al sinds jaar en...

Wat zijn de leukste activiteiten om te doen in spijkenisse?

Spijkenisse is een gemeente in Zuid-Holland die veel leuke...

Voor jou?

Wat betekent het hebben van een zakelijk abonnement voor de concurrentiepositie van uw organisatie?

Het hebben van een zakelijk abonnement heeft een directe...

Waarom is het belangrijk om leuke dingen samen met je partner te doen?

De relatie tussen twee mensen is van cruciaal belang...

In 4 stappen een nieuwe fiets aanschaffen

Er is niets zo mooi als het kopen van...

Hoe helpt rabobank bedrijven en ondernemers bij het beheer van hun financiën met behulp van zakelijk rood staan?

Rabobank biedt een breed scala aan financiële diensten voor...

Gerelateerde blogs

Wat voor een hardloopschoen kies jij?

Hou je ook zo van hardlopen, of ben je meer een terras type? Natuurlijk weet iedereen dat hardlopen gezond is en dat je er...

Houd jouw hond gezond door de trouwe viervoeter tijdig te ontwormen

Iedere hond is een ware aanwinst voor de familie. Een hond in het gezin zal er dan ook voor gaan zorgen dat iedereen veel...