Blogs in de spotlight:

Een fijn mooi gazon doe je zo

De geur van versgemaaid gras of grassprietjes die onder...

Gezonde en gemakkelijke maaltijden aan huis geleverd

Het kan lastig zijn om elke dag gezonde maaltijden...

Waarom heeft feyenoord zo veel fans?

De Nederlandse voetbalclub Feyenoord heeft al sinds jaar en...

Houd jouw hond gezond door de trouwe viervoeter tijdig te ontwormen

Iedere hond is een ware aanwinst voor de familie. Een hond in het gezin zal er dan ook voor gaan zorgen dat iedereen veel plezier kan hebben met dit extra familielid. Wanneer je een hond in huis haalt is het dan ook belangrijk om er rekening mee te houden dat er daadwerkelijk een nieuw familielid aan het huishouden toegevoegd zal worden. Zo zal de hond bijvoorbeeld ook de nodige aandacht op gaan vragen. Het is daarom handig om deze aandacht ook te kunnen geven. Bovendien zijn er ook een paar belangrijke taken die moeten worden uitgevoerd bij de hond. Zo zal de trouwe viervoeter op tijd te eten en te drinken moeten krijgen. Daarnaast is het ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat de hond meerdere keren per dag uitgelaten zal worden. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden om met de hond in het park te gaan wandelen. 

 

De wormen 

Toch kan een wandeling in het park ook vervelende gevolgen hebben. In het park zijn er vaak ook andere honden die hun behoeftes hier doen. Daardoor is het helaas mogelijk dat jouw hond met deze uitwerpselen in aanraking kan komen. Dit is een van de vele manieren waarop een hond wormen kan oplopen. Wormen kunnen in de buik van de hond gaan zitten, waarbij vooral de darmen een populaire plek zijn. Er zijn verschillende soorten wormen die in een hond terecht kunnen komen. Denk hierbij aan wormen als de lintworm, spoelwormen of de zweepwormen. Bij geen van deze wormen is het voor de hond prettig om deze in het lichaam te hebben. Het is daarom dan ook noodzakelijk om ervoor te zorgen dat jouw hond deze wormen zo snel mogelijk uit het systeem zal hebben. 

 

Het ontwormen 

Dat zal gedaan worden door te kiezen voor het ontwormen hond. Het ontwormen van de hond is een noodzakelijke oplossing waarvoor gekozen moet worden wanneer de hond last heeft van wormen. Door te kiezen voor het proces van het ontwormen zullen alle worden uit het lichaam van jouw trouwe viervoeter gaan verdwijnen. Op deze manier zal jij en vooral ook de hond dus geen last meer hebben van de wormen. Daarnaast is het ook aan te raden om er zo veel mogelijk aan te doen om te voorkomen dat jouw hond met wormen te maken zal krijgen. Dat kan met meerdere middelen geregeld worden. Allereerst is het noodzakelijk dat de hygiëne bij en rondom de hond op orde zal zijn. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor middelen zoals kruidenpreparaten. Hierdoor wordt het darmmilieu van de hond onprettig gemaakt voor wormen om in te verblijven.

Recente blogs

Een fijn mooi gazon doe je zo

De geur van versgemaaid gras of grassprietjes die onder...

Gezonde en gemakkelijke maaltijden aan huis geleverd

Het kan lastig zijn om elke dag gezonde maaltijden...

Waarom heeft feyenoord zo veel fans?

De Nederlandse voetbalclub Feyenoord heeft al sinds jaar en...

Wat zijn de leukste activiteiten om te doen in spijkenisse?

Spijkenisse is een gemeente in Zuid-Holland die veel leuke...

Voor jou?

Welke invloeden hebben nieuwe wetten en regelgevingen op financiële fitheid in verzekeringen?

Nieuwe wetten en regelgevingen verhogen financiële fitheid bij...

Wat zijn de leukste activiteiten die mensen in ede kunnen doen?

De prachtige stad Ede heeft een hoop te bieden...

Trots op mijn gehoorapparaat

Tegenwoordig zijn er net onder een miljoen mensen in...

Last van bladluis op de planten

Als je last hebt van bladluis, dan is dat...

Wat zijn je favoriete manieren om met vrienden of familie naar buiten te gaan?

Ontdek je favoriete buitenactiviteiten met vrienden en familie Er...

Gerelateerde blogs

Wat voor een hardloopschoen kies jij?

Hou je ook zo van hardlopen, of ben je meer een terras type? Natuurlijk weet iedereen dat hardlopen gezond is en dat je er...

Wat kun je doen om sneller te herstellen van een blessure?

Als je een fanatiek sporter bent, is de kans groot dat je wel eens te maken hebt gehad met een blessure. Dit hoort een...