Stappenplan voor beleggen in crypto

0
519

 

2022 is het jaar dat crypto het niet zo goed doet en dat betekent dat alle cryptomunten zwaar in het rood staan. Dit weerhoudt veel mensen om te investeren in crypto, maar voor jou kan dit juist een kans zijn. De cryptocurrencies zijn weinig waard en dit betekent dat je ze juist goedkoop kunt kopen. De verwachtingen zijn dan ook dat de koersen weer omhoog zullen gaan en dat is goed nieuws. Dit betekent dat je veel rendement kunt krijgen op bepaalde cryptocurrencies. Vooral in een tijd waarin banken het sparen een stuk moeilijker maken, is dit de ideale oplossing. Banken rekenen namelijk een negatieve rente en dit betekent dat jij moet betalen om te kunnen sparen. Wil jij beginnen met investeren in crypto? In dit artikel vertellen we het stappenplan, zodat jij voorbereid kunt beginnen met investeren in crypto.

De juiste broker vinden

Voordat je begint met investeren in cryptocurrencies, is het heel belangrijk om de juiste broker te vinden. Bij een broker kun je namelijk cryptocurrencies bewaren, kopen en verkopen. Iedere broker is anders en het is heel belangrijk om een betrouwbare broker te vinden, waarbij je veilig kunt investeren in crypto. Kijk ten eerste of de broker ook echt handelt in cryptocurrencies, anders is het natuurlijk niet mogelijk. Daarnaast moet je de brokers ook met elkaar vergelijken en het kan dan handig zijn om naar de kosten te kijken. De meeste brokers rekenen namelijk transactiekosten, maar er zijn ook brokers die dat niet doen. Je kunt eventueel ook naar de reviews kijken van de broker, zodat je weet of de broker betrouwbaar is. Wanneer je een broker gevonden hebt, kan je een account aanmaken. Nadat je een account hebt gemaakt kun je beginnen met het investeren in cryptocurrency.

Koersen

Voordat je cryptocurrency koopt, is het heel erg belangrijk om onderzoek te doen. Dit doe je door te kijken naar de koersen en op de koers kan je veel specifieke informatie vinden. Zo vind je op de Polkadot koers precies de waarde van Polkadot crypto. En op de Ethereum koers euro vindt je de precieze waarde van Ethereum. Daarnaast kan je de waarde zien van een paar maanden geleden. Met al deze informatie is het makkelijk om het koopmoment te bepalen, maar natuurlijk ook het verkoopmoment. Je koopt cryptocurrencies als ze een lage waarde hebben en verkoopt ze met een hoge waarde, ideaal toch?