Ga goed verzekerd de weg op

0
825

Het is nog volop winter maar dat weerhoudt ons er niet van om alvast na te denken over de naderende lente. Straks kunnen we er weer op uit, de Nederlandse en Belgische wegen op om daar te genieten van gezellige steden, mooie natuur en natuurlijk een heerlijk terrasje. Met name motorrijders kijken reikhalzend uit naar de lentezon want dan kan de motor weer uit de garage, de helm kan weer op en het motorpak aan. Dan ben je klaar om de weg op te gaan. Maar is dat wel zo> Heb je echt alles voorbereid? Heb je goed nagedacht over de verzekering? Zowel in Nederland als in België moet je verplicht je motor verzekeren als je de weg op gaat. Sowieso is het als weggebruiker verstandig verzekerd te zijn. Is jouw motor al verzekerd? Zo niet, welke motorverzekering past dan bij jou? Hieronder een aantal handige tips.

Kies de goede verzekering

De juiste verzekering uitkiezen kost even wat tijd, maar dit loont wel de moeite. Dat voorkomt dat je onderverzekerd of over verzekerd op weg gaat. Om te bepalen welke verzekering bij je past is het handig goed na te gaan hoeveel je bijvoorbeeld rijdt. Verzekeringssites bieden vaak de mogelijkheid om een profiel in te vullen zodat je precies kan zien welke verzekering bij je past. Je kan dan ok snel je premie berekenen zodat je ook precies de kosten weet van je motorverzekering. Zaken waar de kosten van afhankelijk zijn zijn bijvoorbeeld: het type motor, het vermogen van de motor en het bouwjaar. Maar ook uw leeftijd en het aantal schades dat je de afgelopen jaren hebt gereden tellen mee. Op basis hiervan wordt dan de totale premie berekend.

Omniumverzekering motor

Wil je je extra goed verzekeren dan is een omniumverzekering motor misschien wel een goed idee. Deze verzekering dekt niet alleen de schade die je aan anderen toebrengt, het dekt ook de schade aan je eigen motor maar ook de diefstal van je motor of brand. Hier betaal je natuurlijk wel extra premie voor, maar je gaat echt met een gerust hart de weg op. Een omniumverzekering is vooral interessant voor nieuwe of bijna nieuwe motors, dit omdat de verzekeraar bij de uitkering van het schadebedrag rekening houdt met de huidige waarde van je motor. Heb je zo’n motor dan kan dit een goede verzekering zijn. Dus zoek het eens goed uit, laat je informeren en ga goed verzekerd de weg op.