Voor iedereen die graffiti wil leren

0
363

Graffiti is booming! Tegenwoordig kan je overal graffiti workshops vinden. Of je nu in Brussel, Antwerpen of Gent woont, er is altijd wel een workshop bij jou in de buurt te vinden. In deze blog post vertellen we je alles over graffiti workshops. Waar moet je op letten? Hoeveel kost het? En waar kan je terecht voor een workshop? Lees snel verder om erachter te komen!

Wat leer je bij een graffitiworkshop?

Bij een graffitiworkshop leer je alle basisbeginselen van het maken van graffiti. Van basisvormen tot meer geavanceerde technieken zoals het mengen van kleuren en het maken van verlopen. Bij de meeste workshops heb je toegang tot alle benodigde materialen, zoals spuitbussen en stiften. Afhankelijk van het soort workshop kun je ook privé tips en tricks krijgen van ervaren graffiti artiesten.

Kosten van een graffitiworkshop

De kosten van een graffitiworkshop hangen af van het aantal personen. Je kan een cursus al volgen met 2 personen voor 60 euro. Bij een groep van 25 personen betaal je 365 euro. Bij een graffiti workshop krijg je een uitgebreid en compleet programma inclusief alle materialen en privé artiest(en).

Waar kun je terecht voor een graffitiworkshop?

Er zijn veel plaatsen waar je graffitiworkshops kunt vinden. Kijk bij je lokale kunstwinkels of zoek online naar een geschikte workshop bij jou in de buurt. Veel steden organiseren ook regelmatig evenementen en festivals gewijd aan straatkunst, waar vaak ook graffitiworkshops bij horen. Het is ook mogelijk om een ervaren graffitikunstenaar te boeken om op je eigen evenement of thuis les te komen geven.

Kinderfeestje

Graffitiworkshops kunnen ook een geweldige manier zijn om kinderen op feestjes te vermaken. De meeste graffitikunstenaars bieden graag kinderworkshops aan, waarbij ze de kinderen helpen met het maken van creatieve kunstwerken. Aan het eind van de workshop heeft elk kind zijn eigen unieke kunstwerk dat ze mee naar huis kunnen nemen. Super leuk dus zo’n graffiti kinderfeestje.

Al met al is er geen tekort aan plaatsen waar je terecht kunt voor een graffitiworkshop. Of je nu op zoek bent naar iets meer hands-on of gewoon de basis wilt leren, er is zeker een optie die voor jou werkt. Dus waarom zou je het niet eens proberen? Met een beetje oefening en creativiteit kun je in een mum van tijd een geweldige graffitikunstenaar worden!

Dus waar wacht je nog op? Druk je stempel op de wereld

Welk type workshop ook het beste bij je past, zorg ervoor dat het zowel leuk als leerzaam is! Met de juiste begeleiding kan iedereen een expert worden in de wereld van het graffiti maken! We hopen dat deze blogpost je wat nuttige inzichten heeft gegeven in de wereld van graffitiworkshops.