Geniet ook in het najaar van de tuin

0
521

Het is eigenlijk jammer dat we alleen in het voorjaar en de zomer van de tuin kunnen genieten. Je hebt die tuin immers het hele jaar en daar zou je het liefst optimaal gebruik van willen maken. Maar dat lukt niet als je er geen fijne plek hebt om in de herfst en de winter je tijd door te brengen. Je kunt daarvoor een mooie veranda kopen en deze afsluiten met een glazen schuifdeur. Van een veranda heb je het hele jaar door plezier. Je kunt deze ruimte steeds weer een andere functie geven, als je dat zou willen.

De veranda als oranjerie

Heb je planten die in de winter naar binnen moeten om ze te behoeden tegen de vorst? Dan is het een goed idee om ze in de oranjerie ofwel veranda te zetten. Ze krijgen dan voldoende licht en blijven ruim boven de ondergrens op het gebied van temperatuur. Je kunt ze hier goed in de gaten houden en, waar nodig, van wat extra liefde en plantenvoedsel voorzien. Na de winter kunnen alle planten weer naar buiten en kun jij je veranda weer een andere functie geven.

De veranda als tuinkamer

Een extra huiskamer waar je fijn kunt zitten en waar je ook nog eens een goed uitzicht hebt op de tuin, wie wil dat nu niet? Je kunt je veranda daar prima voor gebruiken. Richt deze in met een comfortabele bank en gezellige verlichting en je kunt hier heerlijk natafelen na een etentje of gezellig bijkletsen met je vrienden. Ondertussen zie je dan, door de glazen schuifdeur de vogeltjes vliegen en de bloemen bloeien.

De veranda als werkkamer

Ga je niet meer terug naar werken op kantoor, maar is je huis eigenlijk te klein om ergens anders een werkkamer te maken? Dan kun je er, natuurlijk, voor kiezen om aan de keukentafel te gaan werken. Maar eerlijk, in een gezin met opgroeiende kinderen, huisdieren en huishoudelijke taken komt dan altijd wel iemand je workflow verstoren. Kies er dan voor om voor de periode dat je thuiswerkt de veranda als werkkamer te gebruiken. Je moet je dan alleen niet laten afleiden door al het moois om je heen…

De veranda als gameroom

Willen jouw kinderen graag gamen en wil jij daar graag wat beter toezicht op kunnen houden? Dan is het wel zo fijn als ze niet meer boven, op hun kamer, met de deur dicht, gamen. Je kunt de veranda gemakkelijk ombouwen tot gameroom. Ze kunnen er gamen en chillen en jij bent altijd in de buurt om een oogje in het zeil te houden. Je kinderen zullen zo’n extra gameroom fantastisch vinden!