Welke lekkernijen stop je in een lunch box voor kinderen?

0
622

Kinderen nemen een broodtrommel mee naar school, vaak gevuld met boterhammen met kaas of worst. Hier is niets mis mee, maar soms wil je wel jouw kind iets lekkers meegeven in plaats van de standaard boterham. Hoe kan je broodtrommels vullen met lekkere dingen voor de kinderen? Hoe kies je voor jezelf de juiste lunch box uit voor jouw lunch? Welke soort drinkbekers met rietjes zijn er? We hebben het voor je uitgezocht in dit artikel, lees snel verder.

Het juiste formaat lunch box voor jouw lunch

Vaak neem je een broodtrommel mee met brood naar jouw werk. Als je dit in boterhamzakjes doet dan wordt het zo plakkerig en minder lekker om te eten. Welke broodtrommel kies je? Dit is verschillend voor iedereen. Als je alleen brood meeneemt, hoef je geen broodtrommel met allerlei vakjes. Deze is wel geschikt voor salade, want je kunt alle ingrediënten in de aparte vakjes doen, waardoor het langer vers blijft. In die vakjes kan je uiteraard ook je fruit of groente doen. Als je komkommer of snoeptomaatjes meeneemt om te snacken, past dat hier ook in! Zo hoef je minder bakjes mee te nemen.

Broodtrommel vullen met lekkernijen

Je kind neemt elke dag brood in de lunch box mee naar school. Soms wil je ze ook wel op iets lekkers trakteren. Wat doe je er dan in? En hoe zorg je ervoor dat het een gezonde lunch blijft? Je kunt aan de broodtrommels lekkere snacks toevoegen zoals groente. Snoeptomaatjes of cherrytomaten doen het altijd goed, maar ook komkommer. Of je kunt wat fruit toevoegen zoals appel, druiven, watermeloen of blauwe bessen. Dit fruit blijft ook buiten de koelkast lekker. Wil je je kindje echt verwennen? Kies dan voor hartige muffins met bijvoorbeeld gerookte kip of olijven. Je kunt ook stokjes maken met tomaatjes, komkommer, olijfjes, brood en stukjes kip eraan.

Welke drinkbeker met rietje kies je?

Voor kinderen zijn er speciale lekvrije drinkflessen, speciaal ontworpen voor kinderen. Hiernaast zijn er verschillende soorten drinkbekers met rietjes, pok speciaal ontwikkelt voor kinderen. De drinkbeker met rietje is namelijk ook lekvrij. Deze beker is er speciaal op gericht om je peuter langzaam zelfstandig te leren drinken. Het wordt gebruikt door peuters met kleine handjes en hier is speciaal rekening mee gehouden. Doordat het lekvrij is, kan je de drinkbeker met rietje onderweg meenemen. En kan de peuter er achterin zelf mee drinken.