Welke creatieve manieren hebben mensen gevonden om tijdens de huidige coronacrisis plezier te maken?

0
437

Met de huidige coronacrisis hebben veel mensen te maken met verveling en eenzaamheid. Maar sommige mensen hebben ook creatieve manieren gevonden om plezier te maken en hun tijd te vullen. Of het nu gaat om nieuwe hobby’s, nieuwe manieren om met vrienden in contact te blijven of online gameavonden; er zijn tal van manieren bedacht om toch plezier te hebben tijdens deze crisis.

Een van de meest populaire manieren om met vrienden in contact te blijven, is door virtuele gameavonden. Door met elkaar online spellen te spelen, kunnen mensen toch samen lachen en plezier hebben, zonder dat ze elkaar fysiek moeten ontmoeten. Ook zijn er veel mensen die eindelijk hun lange uitgestelde hobby’s hebben kunnen oppakken. Bijvoorbeeld bakken, schilderen of koken; activiteiten waar je alleen of samen mee bezig bent en waar je veel plezier aan beleeft.

Ook nemen steeds meer mensen deel aan online uitdagingen om meer beweging in hun leven te krijgen, zoals #quarantineworkouts of virtuele dansmarathons. Deze challenge maakt het mogelijk om toch samen in beweging te blijven en daarnaast ook je eigen gezondheid op peil te houden.

Het is duidelijk dat veel mensen creatieve manieren hebben gevonden om toch plezier te maken tijdens deze coronacrisis. Of het nu gaat om gameavonden met vrienden, eindelijk je lange uitgestelde hobby’s oppakken of deelnemen aan online uitdagingen; er zijn tal van mogelijkheden bedacht om toch plezier te maken tijdens deze rare tijden.

Hoe kunnen families samen met hun kinderen blijven verbinden in een wereld vol sociale distantering?

Families kunnen hun kinderen helpen verbonden te blijven met de wereld om hen heen, zelfs tijdens deze uitdagende periodes van sociale afstand. De meest eenvoudige manier om verbonden te blijven is door middel van technologie. Veel families hebben momenteel hun telefoon of laptop, waarmee ze kunnen chatten met vrienden, familie en klasgenoten. Ook kunnen ze online videogesprekken starten met meerdere personen tegelijkertijd.

Daarnaast zijn er veel manieren om samen met kinderen leuke dingen te doen terwijl je thuis bent. Familie kunnen samen online spellen spelen, films kijken of zelfs virtuele sportwedstrijden organiseren. Ouders kunnen ook virtuele museumbezoekjes organiseren of hun kinderen uitdagen om een creatief project op te starten zoals een knutselwerkje, het maken van een film of een fotoshoot.

Ook kunnen families samenzijn door gebruik te maken van virtuele gezamenlijke maaltijden. Elke familielid kan op afstand deelnemen aan het diner en samenzijn terwijl iedereen zijn favoriete gerechten eet. Het is ook een goed idee om virtuele bingoavondjes of andere spelletjesavondjes te organiseren als familie.

Het is belangrijk dat families hun kinderen helpen verbonden te blijven tijdens deze uitdagende tijden van sociale afstand. Door middel van technologie en creatieve manieren om samenzijn te bevorderen, kunnen families hun kinderen helpen verbonden te blijven met de wereld om hen heen.

Welke leuke dingen kun je doen corona

Corona heeft een wereldwijde invloed gehad op ons sociale leven. Hoewel het vaak moeilijk is om met vrienden en familie te zien als we fysiek afstand houden, betekent dat niet dat er geen manieren zijn om verbonden te blijven. Er zijn tal van leuke dingen die je met minimaal twee en maximaal vier personen kunt doen om de sociale afstand te overbruggen.

Ten eerste kunnen mensen virtuele bingoavondjes organiseren. Spelers kunnen hun bingokaarten printen, waarna ze elkaar kunnen uitdagen om te voorspellen wie als eerste “bingo” roept. De winnaar kan dan een speciale prijs krijgen.

Daarnaast kunnen mensen virtuele karaokepartijtjes organiseren. Dit is een leuke manier om samenzijn te bevorderen, waarbij iedere deelnemer hun favoriete nummers aan elkaar kan laten horen. De winnaar van deze competitie kan ook een speciale prijs ontvangen.

Een andere optie is het organiseren van online filmavondjes. Deelnemers kunnen samen films kijken en discussiëren over hun favoriete scènes, personages en thema’s. Om dit extra leuk te maken, kunnen spelers ook eten bestellen of snacks bereiden, zodat ze tijdens het filmkijken iets lekkers hebben om te eten.

Tot slot is het mogelijk om virtuele sportwedstrijden op te zetten. Dit kan door middel van videogames of door eenvoudigweg thuis verschillende sportoefeningen te doen en de resultaten vervolgens met elkaar te vergelijken. Dit is een geweldige manier om samenzijn te bevorderen terwijl je thuis bent en het kan ook helpen om je spierkracht te verbeteren.

Met al deze leuke activiteiten is het mogelijk om verbonden te blijven met je familie en vrienden, zelfs tijdens sociale afstand. Door creatief gebruik te maken van technologie, kunnen families hun kinderen helpen verbonden te blijven met de wereld om hen heen.