Hoe kies je welk kussen het beste bij jou past? 

0
474

Of je nu op je rug, zij of buik slaapt, een goed kussen is onmisbaar voor een goede nachtrust. Daarnaast draagt een kussen dat goed ventileert en hygiënisch is ook bij aan een ontspannen slaaphouding. En omdat niet iedereen dezelfde slaaphouding heeft, is de keuze in soorten kussens vrij groot. Dus hoe kom je erachter welk soort kussen bij jou past? Het ideale hoofdkussen moet in ieder geval je hoofd, je bovenste rugwervels en je nekwervels optimaal kunnen ondersteunen. Gebeurt dat niet, dan is er een grote kans op rug- en nekklachten.  

Wat is een goed kussen? 

Een goed hoofdkussen heeft de juiste vorm en hoogte. Met een kussen in de juiste hoogte liggen je nekwervels in een natuurlijke houding. Dat zorgt ervoor dat je comfortabel en op een gezonde manier kunt slapen. Met een correcte houding neem je een ontspannen houding aan wat er vervolgens voor kan zorgen dat veel rug- en nekklachten kunnen worden voorkomen.

Slaap je graag op je zij? Dan komt er veel druk op je schouders te liggen. Met een stevig, dik kussen dat is afgestemd op de breedte van je schouders wordt je wervelkolom optimaal ondersteund. Slaap je liever op je rug? Dan moet je hoofd niet lager of hoger dan de rest van je lijf komen. Je kunt daarom het beste voor een laag of zacht kussen kiezen. En slaap je graag op je buik? Dan komt je nek onder druk te staan. Je kiest dan het beste een zacht, soepel en laag kussen. Maar, niet alleen je houding is relevant bij het kiezen van een goed kussen.  

Een kussentest doen 

Bij mline kun je bijvoorbeeld een kussentest doen. En dat is handig, want door de vragen te beantwoorden weet je direct welk hoofdkussen het beste bij jou past. Zo weet je straks precies met welk hoofdkussen je heerlijk ontspannen in slaap kunt vallen. In de test beantwoord je onderstaande zes vragen: 

  • Wat is je slaaphouding (op je rug, zij of buik)? 
  • Wat is het comfort van het matras? 
  • Wat is de breedte van je schouders? 
  • Moet er rekening worden gehouden met allergieën? 
  • Heb je het liefste een hard of een zacht hoofdkussen? 
  • Zijn er nek- of schouderklachten aanwezig? 

Na het beantwoorden van de vragen krijg je een professioneel advies en weet je precies wat jouw ideale kussen is. Zo val jij straks weer lekker in slaap.