U bent hier

Handelaars

Boodschappen doen bij lokale handelaars, met de fiets naar school en werk, straten vol buren die je kent, een gezellig terrasje op een historisch plein - het kan allemaal, in onze gemeente- en stadskernen. 

Samen met stads- en gemeentebesturen, met verenigingen, inwoners en met jou trekken Bond Beter Leefmilieu, UNIZO en de Gezinsbond de verandering naar een leefbare kern op gang. 

Kernversterking is een belangrijk actiepunt in de transitie naar een duurzame samenleving. Een bruisend centrum waar het goed leven is, staat centraal. De detailhandel en de horeca spelen hier een grote rol in. Maar ook diensten, makers, creatievelingen en kleinschalige productie doen een buurt bruisen. Dit is wat UNIZO de Bedrijvige Kern noemt. Essentieel is dat die kern afgebakend wordt. 

Met de campagne ‘Zo Dichtblij’ willen we inwoners het belang doen inzien van een bruisende kern, en detailhandel en bedrijvigheid op de juiste plaats stimuleren. Daarom kan je als handelaar of ondernemer in de kern je klanten bij elk bezoek belonen met een lot, waarmee ze kans maken op een lokale prijs.

De campagne is opgebouwd rond zes transitie-thema’s. Op de achterkant van de loten wordt telkens één van deze thema’s visueel uitgewerkt. Telkens de deelnemers hun lot registreren op deze website krijgen ze een praktische tip mee rond één van de thema’s. 

Laat ons samen de handen in elkaar slaan voor de toekomst. Want in elke verandering schuilt een opportuniteit.