U bent hier

Gingelom

Contact
Goele
Vantilt
Omgevingsambtenaar
011/88.04.88

Deze gemeente is kandidaat voor de Zo DichtBlij Award van 2018 met deze projecten:

Cadeaubox nieuwe inwoners

Ingediend op 26/03/2018
Gingelom
Ondernemende kern
De gemeente Gingelom heeft samen met haar LEA-raad (Lokale Economische Adviesraad) het initiatief genomen om een cadeaubox samen te stellen, die aan nieuwe inwoners wordt aangeboden. Deze cadeaubox is gevuld met allerlei kortingsbonnen, acties, aanbiedingen, ... van vijftien plaatselijke handelaars. Op deze manier krijgen de nieuwe inwoners een leuke attentie en worden ze aangezet tot winkelen binnen de gemeente.

Zwerfvuilmeters en -peters in Gingelom

Ingediend op 26/03/2018
Gingelom
Kwaliteitsvolle leefomgeving
In de gemeente Gingelom zijn 67 zwerfvuilmeters en -peters actief die op vrijwillige en regelmatige basis zwerfvuil opruimen in de gemeente Gingelom. Onze meters en peters houden straten en pleinen zwerfvuil vrij. Samen met de technische dienst gaan ze voor hetzelfde doel: een propere gemeente zonder flesjes, plastic zakjes, blikjes, sigarettenpakjes, verpakkingen, etc.

Veilig en duurzaam naar school

Ingediend op 26/03/2018
Gingelom
Doordachte mobiliteit
Elk schooljaar organiseert de gemeente Gingelom samen met de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken en de scholen uit het GO! Onderwijs verschillende activiteiten rond veilig en duurzaam naar school. Hierbij wordt enerzijds aandacht besteed aan duurzaamheid en moedigen we leerlingen aan om naar school te komen volgens het STRAP-principe (Week van de mobiliteit, voet- en fietspools tijdens Autoluwe schooldag, wedstrijd tijdens de Samweek: de klassen waar de meeste leerlingen met de fiets of te voet naar school komen winnen een uitstap naar de Alk). Daarnaast zetten we ook in op veiligheid door activiteiten te organiseren rond de dode hoek en de Dag van de Jonge fietser. Tijdens de Dag van de Jonge fietser leggen alle leerlingen van het 6e leerjaar een parcours af waarbij behendigheid en verkeersregels worden getest en er zijn fietscontroles.