U bent hier

Buggenhout

Contact
Ingrid
Olbrechts
milieudeskundige
052 33 95 25

Deze gemeente is kandidaat voor de Zo DichtBlij Award van 2018 met deze projecten:

Zwerfvuilophaling

Ingediend op 22/03/2018
Buggenhout
Kwaliteitsvolle leefomgeving
Op 6 februari 2018 staken de leerlingen van de Gemeentelijke Basisschool 't Sprinkhaantje de handen uit de mouwen om het zwerfvuil in de schoolomgeving op te ruimen. Dit doen ze in het kader van dikke truiendag. Verder hebben we een poel van een dertigtal vrijwilligers die het zwerfvuil opruimen op de door hen geclaimde straten. Tevens wordt door onze jeugd- en sportverenigingen drie keer per jaar het hele grondgebied van de gemeente opgeruimd.

Paddenoverzet

Ingediend op 22/03/2018
Buggenhout
Kwaliteitsvolle leefomgeving
Plaatsen van een paddenscherm in de Damstraat te Buggenhout op 27 januari 2018 en overzet van de padden en andere amfibiën door een groep vrijwilligers. Op 14 maart 2018 heeft het vierde leerjaar geholpen bij de overzet van de padden. Ze kregen ook de nodige uitleg rond het nut van deze actie.

't Sprinkhaantjesbos

Ingediend op 22/03/2018
Buggenhout
Kwaliteitsvolle leefomgeving
Het Agentschap van Natuur en Bos heeft de medewerking gevraagd van de Gemeentelijke Basisschool ’t Sprinkhaantje op 8 maart 2018 mee een nieuw stukje Buggenhoutbos aanplanten. De boswachter wil de leerlingen het belang van natuur in het algemeen en bos in het bijzonder kort toelichten en samen met de kinderen de bomen aanplanten. We vinden het fijn dat we als school ons steentje kunnen bijdragen tot de uitbreiding van Buggenhoutbos. Om de betrokkenheid van onze kinderen bij dit gebeuren te verhogen en er voor te zorgen dat ze ook nadien respect blijven tonen voor ‘ons’ bos, werd een infobord geplaatst met de vermelding ze gerealiseerd werd in samenwerking met de Gemeentelijke Basisschool ’t Sprinkhaantje.